Waarom kiezen voor LED strips in huis?

Velen zijn onder de veronderstelling dat LED strips niet geschikt zijn voor binnenshuis aangezien ze fel wit licht geven, maar dit is ver van waar. LED verlichting is in verschillende kleursterktes en kleurtemperaturen te krijgen waardoor ze zeer geschikt zijn voor in huis. Lees verder als je meer te weten wilt komen over de redenen waarom je zou moeten kiezen voor LED strips in huis.

LED strips zijn duurzaam en milieuvriendelijk
Je kunt uitgaan dat de manier waarop LED strips licht opwekken vele malen duurzamer is dan bij normale gloeilampen. Daarnaast zijn LED strips milieuvriendelijk aangezien er minder CO2 uit wordt gestoten.

LED verlichting is sfeervol én functioneel
LED strips zijn zowel functioneel als sfeervol, waarbij je per moment zelf kunt bepalen wat de ideale lichtsterkte en kleurtemperatuur is. Daarnaast nemen LED strips weinig ruimte in beslag en zijn ze gemakkelijk weg te werken indien gewenst. Als je kiest voor een RGB led strip, dan kun je elke gewenste lichtkleur instellen.

Weinig ruimte nodig
LED strips zijn zeer geschikt voor plaatsen in huis waar verlichting moeilijk te realiseren is. Denk bijvoorbeeld aan de achterkant van een spiegel(kast), onder de keukenkasten, het slaapkamer plafond en rondom het bad.

Energiezuinig en een lange levensduur
Bij LED strips kan je van een lange levensduur uitgaan, zeker in vergelijking tot andere soorten verlichting. Daarnaast is een LED strip zeer energiezuinig waardoor de kosten van energie omlaag zullen gaan.

LED strips zijn vochtbestendig
LED strips kunnen goed tegen water en zijn dan ook zeer geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer, het toilet of de keuken. Wel is het bij deze toepassingen verstandig om te kiezen om de ledstrip in een profiel te monteren. Zo wordt de ledstrip extra goed beschermd.

Je kunt LED strips zelf plaatsen
De plaatsing van LED strips is niet moeilijk. In principe kan je de strips zelf op maat knippen en bevestigen zonder dat het inschakelen van een specialist noodzakelijk is. Hierdoor bespaar je flink op de kosten.

Zoals je vast al gemerkt hebt zijn er verschillende redenen waarom je zou moeten kiezen voor LED strips in huis. Vergeet niet dat je opties vrijwel eindeloos zijn, waardoor je zeker weet dat je een geschikte LED strip en kleur vindt voor je eigen interieur en woonstijl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *